Lapset tekemässä ympäristötaidetta. Kuvan on tehnyt Eeva Vanhanen.

Observatoriet för konst- och kulturfostran i Finland

Projektet sammanställer och delar information om praxis, forskning och verksamhetspolitik inom konst- och kulturfostran i Finland, stärker sambandet mellan forskning och praktiskt arbete, stöder samarbetet mellan aktörer inom konst- och kulturfostran och verksamhetsförutsättningarna i branschen samt det internationella samarbetet.

null Avoin ja maksuton luento lasten ja nuorten harrastustoiminnasta oikeustieteellisestä näkökulmasta 13.10.2022



Tule keskustelemaan ja kuulemaan lasten ja nuorten harrastustoiminnasta oikeustieteellisestä näkökulmasta! Sosiaalioikeuden yliopistonlehtori Pauli Rautiainen pitää luennon ”Lapsen ja nuoren yhdenvertainen oikeus harrastukseen – mitä sillä oikeudellisesti tarkoitetaan?” Teatterikorkeakoulun Auditorio 1:ssä torstaina 13.10. kello 9.15–10.45.

Luento on avoin ja maksuton kaikille. Suosittelemme luentoa erityisesti sinulle, joka toimit harrastustoiminnan ohjaajana tai valmentajana, olet oikeustieteen, kasvatustieteen tai taidekasvatuksen opiskelija tai tutkija, tai muuten aiheesta kiinnostunut.

Luennolla kuulet lapsen ja nuoren yhdenvertaisesta oikeudesta harrastukseen eri ihmisoikeusnäkökulmien valossa. Minkälaisia oikeuksia harrastajalapsella tai -nuorella on lakien ja valtiosopimusten nojalla? Mitä ylipäätään tarkoitetaan oikeudenmukaisuudella ja ihmisoikeuksilla? Entä mitä merkitsee yhdenvertaisuus?

Luento on osa Pedagogisen toiminnan perusteet lasten ja nuorten harrastustoiminnassa -koulutusta, joka toteuttaa kansallista lapsistrategiaa. Koulutuksesta vastaavat Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorio ja Taideyliopiston avoin kampus yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön ja Olympiakomitean kanssa. Lisäksi luento kuuluu Taidekasvatuksen tutkimuskeskus CERADA:n avointen luentojen sarjaan.

Ilmoittautuminen avoimeen luentoon viimeistään 9.10. tämän linkin kautta

Huom. Koulutuskokonaisuuden opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua luennolle myös etänä.