Pedagogisen osaamisen koulutuksen logo, jossa lapsi ja aikuinen katsovat toisiaan

Pedagogisen toiminnan perusteet lasten ja nuorten harrastustoiminnassa (3 op)

 

Ilmainen pedagogisen toiminnan perusteiden kurssi (PEDA IV) 11.3. - 15.5.2024

 

Keväällä 2024 järjestetään harrastustoiminnan ohjaajille pedagogisen osaamisen koulutus osana kansallista lapsistrategiaa. Koulutus on suunnattu liikunnan, urheilun, taiteen, tieteen, kulttuurin ja muiden harrastusten ohjaajille. Koulutus on kolmen opintopisteen laajuinen ja hyväksytysti suoritetusta koulutuksesta saa todistuksen. Ensimmäiset toteutukset koulutuksesta järjestettiin kesällä 2022, ja kevään PEDA IV -kurssi on kokonaisuuden seitsemäs toteutus. Koulutukset vastaavat sisällöltään toisiaan. Koulutus toteutetaan etäopintoina Zoomissa ja DigiCampus-alustalla sisältäen orientaatio-osuuden vapaavalintaisesti 11.3. (klo 16-17.30) tai 14.3.(klo 9-10.30) sekä neljä intensiivikurssipäivää 18.3. (klo 9.15-15.30), 25.3. (klo 9.15-15.30), 11.4. (klo 10-16.15) ja 17.4. (klo 9.15-15.30) ja päätöspäivä 15.5. (klo 14-17).

Koulutus on osallistujille maksuton.

Koulutuksen teemoina ovat lasten ja nuorten harrastustoiminnan laatu ja pedagogiikan kehittäminen sekä lapsen ja nuoren kehitysvaiheet. Koulutus vastaa kysymyksiin:

  • Miksi harrastaminen usein päättyy murrosiässä? Miten ohjaaja voi vaikuttaa tähän osaamisellaan?
  • Mikä merkitys ohjaajan pedagogisella osaamisella on lapsen hyvinvoinnille ja kehittymiselle?
  • Miten huomioida haavoittuvassa asemassa olevat lapset ja nuoret?
  • Mitä on kulttuuritietoinen harrastustoiminta?
  • Mitä tarkoittaa lapsen ja nuoren yhdenvertainen oikeus harrastamiseen?

Näitä aiheita ja alan ajankohtaista tietoa käsitellään pedagogiikan, erityispedagogiikan, lapsen oikeuksien, psykiatrian, kasvatustieteen ja -psykologian sekä taide- ja liikuntakasvatuksen suomalaisten huippuasiantuntijoiden johdolla.

Koulutuksen järjestää Taideyliopiston Avoin kampus yhteistyössä Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorion sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ja Olympiakomitean kanssa. Koulutuksen johtajana toimii professori emerita Inkeri Ruokonen.

Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan koulutukseen 1.3.2024 mennessä

Lisätietoja: Projektipäällikkö Sirke Pekkilä, Taideyliopiston Avoin kampus, sirke.pekkila@uniarts.fi tai suunnittelija Riikka Herva, Taideyliopiston Avoin kampus, riikka.herva@uniarts.fi