Taidekasvatuksen etämateriaaleja

 

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton verkkosivuille kootaan taiteen ja kulttuurin materiaaleja etäopetuksen tueksi. Linkkien joukossa on muun muassa live streameja, virtuaalikierroksia ja kuvallisia ohjeita taiteen menetelmiin. Sivua päivitetään jatkuvasti. Tutustu materiaaleihin liiton verkkosivuilla.

Lisäksi liitto on tuottanut suositun Harrastakotona.fi-sivuston, johon on koottu taiteen ja kulttuurin etäharrastusmateriaaleja. Selaa materiaaleja Harrastakotona.fi-sivustolla.

Taiteen perusopetusliiton verkkosivuilla on vinkkejä taiteen perusopetuksen etäopetukseen sekä linkkejä liiton jäsenjärjestöjen laatimiin etäopetusmateriaaleihin. Lue lisää Taiteen perusopetusliiton verkkosivuilta.

Taideyliopiston verkkosivuille on koottu runsaasti podcasteja, taidetta ja videoita, joista voi nauttia kotoa käsin. Osa materiaaleista liittyy myös taidekasvatukseen. Tutustu koontiin Taideyliopiston verkkosivuilla.

Kuvataideopettajat KUVIS ry on koonnut  Kuvista kotona -sivuilleen materiaalia kuvataiteen etäopetukseen ja -opiskeluun. Tutustu materiaaliin KUVIS ry:n verkkosivuilla.

Mikko Luhtasela on kehittänyt osana pro gradu -tutkielmaansa ja Lapin yliopiston Arktinen uudistava ja tutkiva opettajuus (ArtkTOP) -hanketta ilmaisen etäoppimisympäristön kuvataidekasvatuksen tueksi. Tutustu pro gradu -tutkielmaan Lapin yliopiston sähköisessä julkaisuarkistossa. Materiaalista on olemassa myös lyhyt esitelmä, jonka voi ladata klikkaamalla tätä tekstiä.

Seuraavassa listassa on myös muutama vinkki ulkomaisista materiaaleista, joita voi hyödyntää etäopetuksessa:

Google Arts & Culture

Museums Online

Paris Museums Online

Digital Performance Archive

UbuWeb Dance Archive

The 40 Best Sources of Free Music Education Online