Tapahtumat:

ArtsEqual-​päätösseminaari 4.10.2021

Voiko tasa-arvo olla lähtökohta taiteelle ja taidekoulutuspalveluille? Tervetuloa ArtsEqualin päätösseminaariin kuulemaan Suomen suurimman taidetutkimuksen hankkeen tuloksista! Tapahtumaa voi seurata streamin kautta maksutta. Linkki jaetaan ennakkoon ilmoittautuneille sähköpostitse. Tapahtuman lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät linkin takaa.

Lue lisätietoa ja ilmoittaudu Taideyliopiston sivuilla!

Avoin luento: Turvallisuus kehon elävöitymisen mahdollistajana

 

Tutkijatohtori Kirsi Törmi esittelee etäluennollaan torstaina 5.11.2020 kello 16 - 18 uudenlaista, turvallisuutta painottavaa näkökulmaa taiteellisessa ja taidepedagogisessa prosessissa. Ryhmätoiminta ja alustavat tutkimustulokset osoittavat, että keho-orientoitunut ja traumasensitiivinen ryhmätoimintamalli on merkityksellinen nuoren aikuisen osallisuuden ja voimaantumisen prosessissa.

Luento aloittaa Taideyliopiston Taidekasvatuksen tutkimuskeskus CERADA:n avoimen tapahtumasarjan, joka on avoin kaikille taidekasvatuksen tutkimuksesta kiinnostuneille.

HUOM! // Luento on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista viimeistään 5.11. kello 15:45.

Ennakkoilmoittautuminen avoimeen luentoon 5.11.

The 1st SSASEA-UNESCO Arts Education Virtual Conference

 

SSASEA (Sub-Saharan Africa Society for Education through Arts) järjestää 1. - 4.12.2020 virtuaalikonferenssin, jonka teemana on

Embracing indigenous knowledge through the Arts for sustainable development goals in general and in times of (pandemic) disruption and uncertainty.

Lue lisää SSASEA-konferenssista

Kasvatustieteen päivät

 

Tämän syksyn Kasvatustieteen päivät järjestetään 15.–16.12.2020 virtuaalitapahtumana. Päivien teema on Kestävä kasvatus – Kestävä tulevaisuus. Tapahtuman teemaryhmiin, kuten taide- ja taitokasvatuksen ryhmään, etsitään syyskuussa abstraktiehdotuksia.

”Tiedostava taidekasvastus -osioon kutsutaan kaikkia taide- ja taitokasvatukseen liittyviä tutkimusaiheita, mutta erityisesti tutkimuksia, joissa tarkastellaan taidepedagogisia ratkaisuja, jotka edistävät uutta luovaa, arvioivaa, kriittistä ja tiedostavaa taidekasvatusta. Keskiössä ovat niiden taitojen ja toimintakulttuurien tarkastelu taide- ja taitoaineissa, joilla kehitetään ekososiaalista sivistystä. Tarkastelemme lisäksi hyvinvointitaitoja, kestävää kehitystä ja aktiivista toimijuutta, joita edistetään taiteiden avulla sekä tiedostavaa taidepedagogiikkaa, joilla tuetaan elinikäistä oppimista.”

Yksi teemaryhmän vastuuhenkilöistä on Taidekasvatuksen observatoriostakin tuttu Mirja Hiltunen (Lapin yliopisto).

Lue lisää Kasvatustieteen päivistä

ESA ​Arts 11th midterm conference - The Social Effects of Art

 

Taideyliopistossa järjestetään maaliskuussa 2021 Euroopan sosiologisen yhdistyksen taiteensosiologian tutkimusverkoston kansainvälinen konferenssi. Tapahtuman teemana ovat taiteen sosiaaliset vaikutukset. Myös Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatoriolla on esitys konferenssissa.

Lue lisää ESA Arts -tapahtumasta